A KRONE LSA-PLUS® egy műszakilag és gazdaságilag kiváló gyorscsatlakozó rendszer, amely minden modern kommunikációs hálózatban alkalmazható.

  • L (Lötfrei) – forrasztás mentes
  • (Schraubfrei) – csavarozás mentes
  • A (Abisolierfrei) – csupaszolás mentes szerelési technológia

 

  • P (Preiswert): költséghatékony
  • L (Leicht zu handhaben): könnyen használható
  • U (Universell anwendbar): univerzálisan alkalmazható
  • S (Sicher und schnell): gyors és biztos villamos kötés

Hasonmása a kissé átfogóbb jelentéssel bíró “IDC”:

  • Insulation: szigetelés
  • Displacement: átvágásos
  • Technology: szerelési technológia

Az LSA-PLUS® rendszer lelke az LSA-PLUS® érintkező a legkisebb építőelem, amelyet a távközlési és adat hálózatok csatlakoztatására, leválasztására, továbbkapcsolására és földelésére használhatunk. A szabadalmaztatott LSA-PLUS® kontaktus évtizedekre biztosítja a stabil, megbízható villamos kötést akár szélsőséges körülmények között is. Az érintkező és vezeték közötti tartós, gáztömör kapcsolat jön létre – ami ellenáll a korróziónak és a mechanikai igénybevételeknek. A vezetékek bekötése az LSA-PLUS® kézi betűző szerszámmal egyetlen halk kattanó mozdulattal megtörténik. Az LSA-PLUS® szerelési technológia egységes, az alkalmazott modul típusától független egyszerű folyamat.

Az LSA-PLUS® kézi betűző szerszám a szigetelt réz vezetéket (4) a műanyag érintkező nyílásba tereli (2) majd a 45°-ban elforgatott érintkezőbe (3) préseli bele.

A kis ellenállású réses hideghegedéses gáztömör villamos kötés úgy jön létre, hogy a kétoldalt átvágott szigetelésű vezeték kettős szorítás alá kerül az összehúzó (6) és a csavaró erők (5) együttes hatására.

A műanyag szorító bordák (1) – amelyek a fröccsöntött érintkező nyílás részei – a villamos kötésnek kiegészítő védelmet nyújtanak ütés és kihúzó hatások ellen.

A vezeték szigetelését szilárdan rögzítik, ezáltal megakadályozzák az érintkezési felületek bármilyen elmozdulását.

A helyesen végrehajtott LSA-PLUS® kötést egy halk kattanás jelzi.

Ugyanazon művelet végén az LSA-PLUS® kézi betűző szerszám beépített ollója a túlfutó vezetéket megfelelő hosszúságra vágja le.

 

MODUL TÍPUSOK:

1. Nem-Leválasztható modul (NLV, szürke, bonthatatlan csomópont)

A vezetékek egymással szemben a központoldal és a vonaloldal érintkezőihez csatlakoznak. Középen található egy független hozzáférési pont befigyelési, ellenőrzési, mérési és pótlási célokra. Három pontos túlfeszültség elleni védelem is csatlakoztatható ide gázkisüléses túlfeszültség levezető patronokkal vagy félvezetőkkel.

 

2. Leválasztható modul (LV, fehér, szigetelődugóval megbontható)

A nem-leválasztható (NLV) modulokhoz képest az LSA-PLUS® leválasztható modulok (LV) további funkciókkal bírnak, ugyanis az áramköreik szigetelődugóval vagy mérőzsinórral megbonthatók.

Ez a funkció széleskörű lehetőségeket biztosít intelligens védelmi rendszerek kialakítására, független központoldali és a vonaloldali vizsgálatokra és visszahurkolásra pl. csillapítótaggal.

 

3. Kapcsoló modul (KM, barna, fémdugasszal egyenesbe köthető)

Az egyes LSA-PLUS® érintkezők alapesetben szakadásban vannak. Igény szerint dugasz vagy mérőzsinór behelyezésével hozzuk létre az áramköröket. Lehetőség van 5 pontos vagy többfokozatú védelem kialakítására is.

 

4. Földelő modul (FM, vörös)

Az LSA-PLUS® földelő modul kialakításától függően lehetőség van legfeljebb 36 kábel árnyékoló vezetékeinek közös elektromos potenciálra kötésére. A VT tartóelemen keresztül biztosított állandó földkapcsolat révén az összes jeláramkör egyesített földpotenciálra kerül (EPH).

 

5. Túlfeszültség védelem

Az adatfeldolgozás műszaki berendezéseire és a munkahelyi kommunikációs rendszerekre fordított beruházások folyamatosan növekednek. Jelentős veszteségek keletkezhetnek, ha a berendezések túlfeszültség behatása miatt károsodnak (pl. légköri kisülés, villámlás).

Az anyagi veszteségeken túl a hálózati leállás költsége a közvetlen károk többszörösére rúghat. Ráadásul a telephelyek és hálózatok üzemeltetői az élet és egészségvédelem veszélyével is szembesülnek. Túl késő – ha idejében nem tették meg az óvintézkedéseket.

A megfelelően méretezett túlfeszültség-védelem biztosítja a berendezések megbízható élettartamát.

Széles választékot kínálunk, lépjen kapcsolatba velünk a további részletekért!

 

6. Az LSA-PLUS® lehetséges felhasználási területei:

  • Minden típusú távközlési berendezés
  • Adatkábel rendszerek
  • Patch (rendező) panelek
  • Csatlakozó aljzatok
  • Szinti rendezők
  • Nagyrendezők
  • Rendező szekrények
  • Elosztó szekrények
  • Riasztó és tűzjelző rendszerek
  • Gépvezérlő rendszerek.

Az LSA-PLUS® sorozatot minden olyan alkalmazáshoz javasolható, ahol nagyszámú vezetéket kell elrendezni vagy csatlakoztatni.

A legnagyobb előny, hogy nincs vezeték csupaszolás (szigetelés eltávolítás), nem kell csavarozni, nem kell forrasztani – rendkívül gyorsan és biztonságosan dolgozhatunk.

Az LSA-PLUS® igazi minőségi tömegtermék, világszerte több mint 100 milliárd kontaktus szolgál a felhasználók teljes megelégedésére!

Kérje igényeiknek legmegfelelőbb, testreszabott ajánlatunkat!