Réges-régen volt egyszer egy RG-8 MIL koaxiális kábel. A katonai és polgári felhasználók előszeretettel használták a legkülönfélébb rádiótechnikai célokra. Eközben a frekvencia igények folyamatosan nőttek és költséghatékonysági szempontok is előtérbe kerültek. A fejlesztők ekkor kitalálták a mikrocellás polietilén dielektrikumot, ami a működési frekvenciát 6 GHz-ig tolta föl. Majd a bőrhatás ismeretében arra is rájöttek, hogy elegendő, ha a középvezetőnek csak a héja vörösréz, a magja (töltelék) lehet akár alumíniumból is.

RG-8 MIL koaxiális kábel

Ezáltal a végtermék olcsóbbá vált, amit “módosított RG-8“-nak kezdtek el nevezni. Az előző évszázadban még C2FCP-nek hívták, majd CINTA néven forgalmazták, napjainkban a letisztult CNT márkanéven ismerjük.

 

A kedvező tapasztaltok birtokában újabb kábeltípusokkal bővült a kínálat, így mára ez a CNT méretválaszték (a sorozatszám a köpeny hüvelykben kifejezett átmérőjének ezerszerese):

CNT-100         köpenyátmérő              2,79 mm
CNT-195         köpenyátmérő               4,95 mm
CNT-200         köpenyátmérő              5,08 mm
CNT-240         köpenyátmérő               6,10 mm
CNT-300         köpenyátmérő              7,62 mm
CNT-400         köpenyátmérő             10,29 mm
CNT-500         köpenyátmérő             12,70 mm
CNT-600         köpenyátmérő             14,99 mm

Más gyártóknál is megtalálhatjuk HPP, LMR és RF márkaneveken.

 

MIRE HASZNÁLHATJUK?

Új technológiák összekapcsolása

Mikrohullámú felhordó kapcsolatok, segélyhívók, beltéri alkalmazások, beltéri berendezések, osztott antenna rendszerek, kétirányú földi mobilkapcsolatok, mobil és műholdas antennák, ITS jármű-jármű közötti kommunikáció, Wi-Fi, WiMax, LTE, 4G, széles sáv, szabad frekvenciasávok.

 

Követelményekhez alakítva

  • Felszálló kivitel – padlóalatti és egyszerűbb függőleges alkalmazásokra.
  • Nagyszilárdságú kivitel – nehéz telepítési körülményekre.
  • Közvetlen földbe fektethető kivitel – kültéri alkalmazásokhoz.
  • Késleltetett égésű kivitel – bárhol, ahol a tűzvédelmi kritikus (pl. toronyépületek függőleges aknáiban)

Az európai szabályozás megköveteli a gyártóktól, hogy 2017 július 1-től a kábeleik CPR besorolással rendelkezzenek. Az új tűzbiztonsági osztályok úgymint a B2ca, Cca, Dca, Eca és Fca – követelményeket és vizsgálati eljárásokat határoznak meg a kábelek tűzállósági szabványainak egységesítésére.

Az Andrew CNT koaxiális kábelek a legjobb minőségű réz, alumínium és polietilén anyagokból épülnek fel, kiváló elektromos és mechanikai tulajdonságokkal bírnak.

Az Andrew CNT koaxiális kábelek erős külső köpenyükkel jól szolgálják a beltéri és kültéri alkalmazásokat, megvédenek a kopástól és a környezeti károktól.

Az Andrew CNT koaxiális kábelek ideális egyensúlyt teremtenek a teljesítmény, a hajlékonyság valamint a gazdaságosság között.

A lehetőségek határtalanok, csupán tudnunk kell, hogy milyen területen akarjuk felhasználni!